OFF – Ofta frågade frågor

Fråga: Vilka får gå med i Sällskapet Herulerna?

Svar: Alla som vill, som har varit med i Blekingska nationen. Eller är medlem i Blekingska nationen.

Fråga: Varför bör man gå med i Sällskapet Herulerna?

Svar: Har du inte förstått det än? För att stödja din gamla nation, ju.

Fråga: Vad är gamla ben-föreningen?

Svar: Det är vad elaka tungor kallar oss. Det riktiga namnet på föreningen är Sällskapet Herulerna.

Fråga: Är detta en förening för mycket gamla människor?

Svar: Det kan man förledas att tro, men så är det faktiskt inte. De flesta av oss har nyligen avslutat sin studietid, en del pluggar fortfarande. Vi välkomnar naturligtvis medlemmar av alla åldrar, och alla generationer finns representerade i föreningen.

Fråga: Hur går man med i Sällskapet Herulerna?

Svar: Man hyvlar in 150 stålars på BG 5369-9658.

Fråga: Vad händer med min medlemsavgift?

Svar: Den går varken till sommarstugor för behövande eller lyxrenoveringar av etagelägenheter i innerstaden. Den går oavkortat till att stödja Blekingska nationens verksamhet. Men det är vackert det.

Fråga: Jag menade: vad får jag för pengarna?

Svar: Du får löpande information om vad som händer på nationen, anmodan varje år till Blekingska nationens årliga bal Höstblotet, samt inbjudan till föreningens aktiviteter.

Fråga: Vilka aktiviteter då?

Svar: Bland annat brukar vi ha ett antal platser åt oss på siste april-sittningen på nationen. Vi har också arrangerat trevliga After Work-kvällar i Malmö och Lund. Utöver detta ordnar vi en trevlig fördrink till höstblotet, samt en del andra aktiviteter som varierar från år till år.

Fråga: När är det årsmöte då?

Svar: Årsmötet hålls alltid på baldagen, vilken inträffar näst sista lördagen i november. På årsmötet följer smörgåsmat med jästa och destillerade drycker. Alla medlemmar är välkomna. Vi garanterar att detta inte krockar med vare sig fördrink eller bal, som naturligt nog hålls samma dag.

Fråga: Kan man gå med i någon annan vänförening till Blekingska?

Svar: Nej. Med medlemsavgiften följer garanti för att vi är den enda riktiga vänföreningen till Blekingska nationen. Originalet, alltså.

Fråga: Vad är guldkant?

Svar: Fritiof Nilsson Piraten beskriver det såhär i mästerverket Bock i örtagård: “Fabian djärvdes ej taga upp någon musikdiskussion utan fyllde tyst på sitt glas och gjorde sig en guldkant, det vill säga krönte punschen med konjak.”

Fråga: Vilken är den bästa punschen?

Svar: Den hemkokta såklart.

Fråga: Var det bättre förr?

Svar: Det var eventuellt annorlunda förr.